|
|
|
Usmrceného pstruha uchopíme do ruky hlavou od sebe a břichem nahoru |
|
Do druhé ruky uchopíme ostrý nůž, ostřím nahoru. Špičku nože vložíme do řitního otvoru a táhneme prostředkem břicha směrem k hlavě. Pozor, zde prořezáváme jen špičkou nože, abychom nepřeřízli žluč, která je mezi prsními ploutvemi. |
|
|
|
|
|
|
Řez vedeme až k žaberním obloukům |
|
|
|
|
Zde je vidět, jak správně vést řez |
|
|
|
|
|
|
Nůž prostrčíme za žaberními oblouky a odřízneme úpony tak, abychom jsme se pohodlně dostali na žábry |
|
|
|
|
|
|
Vložíme ukazováček pod uzdičku a palcemtuto uzdičku oddělíme od hlavy |
|
|
|
|
|
|
Ukazováček strčíme do žaber a zároveň pravou stranu žaber od hlavy oddělíme (objedeme) palcem, levou stranu můžeme oddělit prostředníčkem |
|
|
|
|
|
|
Vyndáme žábry i s vnitřnostmi |
|
|
|
|
|
|
Špičkou nože prořízneme blanku a odstraníme ledvinu |
|
|
|
|
|
|
Ledviny můžeme vyškrábnout prstem nebo nožem tak, jak lze vidět na obrázku |
|
|
|
|
|
|
Opláchneme pod tekoucí vodou |
|
… a máme hotovo |
|
|
|
|
Možná to vypadá složitě, ale při trošce cvičení je to velice jednoduché a rychlé a hlavně bez nepořádku |
|
|
|