Sádky Plzeň
 

O NÁS   HISTORIE VODÁREN   NAŠE CHOVY   PRODEJ RYB   GALERIE   TIPY NA ÚPRAVU RYB   OBJEDNÁVKA


Jak vyčistit pstruha

Usmrceného pstruha uchopíme do ruky hlavou od sebe a břichem nahoru
  Do druhé ruky uchopíme ostrý nůž, ostřím nahoru. Špičku nože vložíme do řitního otvoru a táhneme prostředkem břicha směrem k hlavě. Pozor, zde prořezáváme jen špičkou nože, abychom nepřeřízli žluč, která je mezi prsními ploutvemi.
 
  Řez vedeme až k žaberním obloukům
 
Usmrceného pstruha uchopíme do ruky hlavou od sebe a břichem nahoru   Do druhé ruky uchopíme ostrý nůž, ostřím nahoru. Špičku nože vložíme do řitního otvoru a táhneme prostředkem břicha směrem k hlavě. Pozor, zde prořezáváme jen špičkou nože, abychom nepřeřízli žluč, která je mezi prsními ploutvemi.     Řez vedeme až k žaberním obloukům

Zde je vidět, jak správně vést řez
 
  Nůž prostrčíme za žaberními oblouky a odřízneme úpony tak, abychom jsme se pohodlně dostali na žábry
 
 
Zde je vidět, jak správně vést řez     Nůž prostrčíme za žaberními oblouky a odřízneme úpony tak, abychom jsme se pohodlně dostali na žábry  

Vložíme ukazováček pod uzdičku a palcemtuto uzdičku oddělíme od hlavy
 
  Ukazováček strčíme do žaber a zároveň pravou stranu žaber od hlavy oddělíme (objedeme) palcem, levou stranu můžeme oddělit prostředníčkem
 
 
Vložíme ukazováček pod uzdičku a palcemtuto uzdičku oddělíme od hlavy     Ukazováček strčíme do žaber a zároveň pravou stranu žaber od hlavy oddělíme (objedeme) palcem, levou stranu můžeme oddělit prostředníčkem  

Vyndáme žábry i s vnitřnostmi
 
  Špičkou nože prořízneme blanku a odstraníme ledvinu
 
 
Vyndáme žábry i s vnitřnostmi     Špičkou nože prořízneme blanku a odstraníme ledvinu  

Ledviny můžeme vyškrábnout prstem nebo nožem tak, jak lze vidět na obrázku
 
  Opláchneme pod tekoucí vodou
  … a máme hotovo
 
Ledviny můžeme vyškrábnout prstem nebo nožem tak, jak lze vidět na obrázku     Opláchneme pod tekoucí vodou   … a máme hotovo

Možná to vypadá složitě, ale při trošce cvičení je to velice jednoduché a rychlé a hlavně bez nepořádku
           
Možná to vypadá složitě, ale při trošce cvičení je to velice jednoduché a rychlé a hlavně bez nepořádku      

Zpět na tipy


                 
                 
 

Sídlo firmy

 

Provozovna - Sádky

 

Otevírací doba

  Chabal fish s.r.o.   V areálu Vodárny Plzeň a.s. – Homolka   Pondělí zavřeno    
  U Keramičky 284   Malostranská 143/2   Úterý 9:00 - 12:00   13:00 - 17:00
  334 42 Chlumčany   326 00 Plzeň - Doudlevce   Středa 9:00 - 12:00    
          Čtvrtek 9:00 - 12:00   13:00 - 17:30
  IČ: 039 62 873   Objednávky: tel. 607 153 111   Pátek 9:00 - 12:00   13:00 - 16:30
  DIČ: CZ039 62 873              
      facebook   Sobota zavřeno    
  Bankovní spojení:   e-mail:sadkyplzen@seznam.cz   Neděle zavřeno    
  115-2344490217/0100