|
|
|
Pstruzi připravení ke konzumaci |
|
nejdříve odstraníme ploutvičky i s kostičkami |
|
|
|
|
nejdříve odstraníme ploutvičky i s kostičkami, ploutvičky odkládáme na jedno místo tak aby nepřekážely |
|
pstruha nařízneme po postraní čáře |
|
|
|
|
po naříznutí oddělíme maso, spodní část stáhneme dolů horní část (od řezu - čáry) stáhneme nahoru |
|
|
|
|
|
|
Horní část masa stáhneme nahoru za pomocí vidličky a nože |
|
správně odklopené maso a veškeré kosti zůstaly na páteři |
|
|
|
|
u ocasu podebereme páteř |
|
|
|
|
|
|
Uchopíme ocasní plotev a opatrně táhneme směrem k hlavě |
|
|
|
|
|
|
Při oddělování masa z žaber si můžeme pomoci vidličkou |
|
Oddělenou páteř dáme stranou |
|
|
|
|
A zbylo nám maso bez kostí |
|
Dobrou chuť |
|