Sádky Plzeň
 

O NÁS   HISTORIE VODÁREN   NAŠE CHOVY   PRODEJ RYB   GALERIE   TIPY NA ÚPRAVU RYB   OBJEDNÁVKA


Jeseter pečený na másle

jeseter

Jesetera vykucháme, odřízneme hlavu a ocas, nestahujeme. Pokud je dlouhý, přeřízneme ho na polovinu. V pekáčku ho osolíme, posypeme mletým kmínem, v másle rozpustíme trochu grilovacího koření a tím rybu polejeme. Troubu předehřejeme, v pekáči jesetera mírně podlijeme vodou a pečeme asi 20 minut. Hřbetní ploutev se vypeče do křupava, je to pochoutka. Rybu občas přelijeme vypečenou šťávou.

Je zajímavé, že jeseter nemá téměř kosti, v zadní polovině těla vůbec. Kůži nejíme, je řídce prorostlá šupinami, které nelze seškrábat a nejdou jíst. Kůži lze ale bez problémů po upečení sloupnout anebo vyjíst maso až ke kůži. Je vhodnější kůži ponechat, dodá masu chuť, šťavnatost a ryba se nerozpadá. To však platí, jak již bylo řečeno, jen v případě menších kusů, do jednoho metru.

Z jesetera nám zbude páteř, v přední části je pár kostiček, zadní část má místo páteře jen měkkou chrupavku (je jak guma) a je zcela bez kostí. Maso jesetera je bílé, tučné a patří mezi nejlepší rybí maso vůbec.

Z jeseteří hlavy, ocasu a vnitřností můžeme uvařit výbornou rybí polévku.

zdroj: http://www.nase-voda.cz

Zpět na tipy


                 
                 
 

Sídlo firmy

 

Provozovna - Sádky

 

Otevírací doba

  Chabal fish s.r.o.   V areálu Vodárny Plzeň a.s. – Homolka   Pondělí zavřeno    
  Škroupova 17/8   Malostranská 143/2   Úterý 9:00 - 17:00    
  301 00 Plzeň   326 00 Plzeň - Doudlevce   Středa 9:00 - 12:00    
          Čtvrtek 9:00 - 17:30    
  IČ: 039 62 873   Objednávky: tel. 607 153 111   Pátek 9:00 - 16:30    
  DIČ: CZ039 62 873              
      facebook   Sobota 9:00 - 17:00    
  Bankovní spojení:   e-mail:sadkyplzen@seznam.cz   Neděle zavřeno    
  115-2344490217/0100