|
|
|
uchopíme okouna hlavou k sobě a očistíme šupiny na začátku hřbetní ploutve |
|
V místě bez šupin opatrně prořízneme kůži po obou stranách hřbetní ploutve |
|
|
|
|
Otočíme nůž ostřím nahoru a dořízneme kůži po obou stranách až k ocasu |
|
|
|
|
|
|
Tupou hranou nože oddělíme kůži od masa |
|
pro dočištění v oblasti břicha použijeme ostrou část nože, dáváme pozor abychom neprořízli kůži |
|
|
|
|
Dořízneme až do konce |
|
Stejným postupem oddělíme kůži na druhé straně ryby |
|
|
|
|
|
|
Opět dořízneme až do konce |
|
|
|
|
Pomocí ukazováku a palce proštípneme ocas a tím oddělíme kůži od ocasu |
|
Musíme si trochu pomoc palcem tak abychom oddělili maso od kůže |
|
|
|
|
Vyloupneme maso z kůže |
|
abychom minimalizovali ztráty oddělíme maso hned za hlavou |
|
|
|
|
Poté vyloupneme maso z kůže ven |
|
Abychom se zbavili co největšího počtu kostí, tak vyndáme i hřbetní ploutev, kterou vytáhneme zapomocí nože ve směru od ocasu k hlavě |
|
|
|
|
|
|
A je vyčištěno |
|